Председателят на парламентарната група на БСП Атанас Зафиров заяви в предаването Денят ON

...
Председателят на парламентарната група на БСП Атанас Зафиров заяви в предаването Денят ON
Коментари Харесай

Атанас Зафиров за списъка в Миротворец: Настояваме за засилване на дипломатическия натиск над Украйна

Председателят на парламентарната група на БСП Атанас Зафиров заяви в предаването  " Денят ON AIR ", че шефовете на службите у нас са споделили на закрито съвещание информацията, която имат по случая със листата с " врагове " на Украйна, оповестен в украинския уебсайт " Миротворец ".  
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11219
" На този стадий няма никаква директна опасност за живота и здравето на българските жители, които попадат в този лист. Прави се спомагателна оценка на риска от опасност. Ще бъдат взети ограничения, в случай че бъде открита такава. Списъкът е значителен, 77 български жители са разпознати на този стадий. Не бива да се подценява значимостта на този уебсайт, попада от много години и е във фокуса на вниманието на Организация на обединените нации, Европейска комисия, Г-7... Част от персоналните данни са събирани по хакерски метод ", съобщи депутатът от.

По думите му е притеснително, че толкоз дълго време фигуриращите в листата известни български политици и общественици не са осведомени, че са в него.

" Ще настояваме за усилване на дипломатическия напън и тези български жители да бъдат отстранени от уеб страницата. Позицията на украинското посолство е в някаква степен цинична, тъй като се споделя, че украинската страна надали не няма общо с този уебсайт. Информация от този уебсайт е употребена в правосъдни каузи в Украйна. Ясно е кои са фактическите лица зад уеб страницата, само че не е изяснено кой заплаща ", уточни още Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Той не счита, че това са описи за премахване на хора. Според него обаче, до този момент действията на страната ни са несъответстващи.

" Службите са изпълнили своята задача, само че страната би трябвало да се намеси като страна. Политическото управление на страната е на ход. Заплахата от радикални детайли, които се въздействат от сходен вид трудове постоянно стои на дневен ред. ПГ на изрично застава зад господин Вигенин и зад всички български жители, които попадат в този уебсайт ", акцентира Зафиров.

Гостът напомни, че от желаят Народното събрание да бъде органът, който да е наясно какво даряваме на Украйна като въоръжение.

" Нищо от това, което сме дарили тази година, няма да бъде обезщетено по линия на Европейския фонд за мир и взаимност. Нула. За предходната година вероятно ще получим отплата в размер на 52-53%. Убеждаваха ни, че това не е политически ход, а част от процеса по превъоръжаване на Българската войска - били са безусловно празни приказки ", посочи Зафиров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР